Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33313
Название: У пошуках світового порядку
Авторы: Требін М. П.
Ключевые слова: світової порядок
турбулентність сучасного світу
деструктивні чинники
нестабільність
війна
тероризм
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Требін М. П. У пошуках світового порядку / М. П. Требін // Україна в умовах сучасного турбулентного світу : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (XXXVI Харків. політол. читання, 18 черв. 2024 р. / [редкол.: Требін М. П. (голова), Бліхар В. С., Герасіна Л. М. та ін.] ; Аналіт. центр сучас. гуманітаристики, Харків. асоц. політологів. - Харків : Право, 2024. - С. 76-80.
Краткий осмотр (реферат): У тезах досліджено концепт світового порядку, який визначається як сукупність принципів, норм та інститутів, що регулюють поведінку акторів світової політики (насамперед держав), що забезпечують їх основні потреби у безпечному існуванні та реалізації своїх інтересів, дозволяють підтримувати стабільність міжнародної системи. Визначено деструктивні чинники, що впливають на світовий порядок, а саме: нестабільність у міжнародних відносинах, постійні міжнародні конфлікти та війни; ескалація расової, етнічної і релігійної нетерпимості; економічна нерівність, загальна тенденція до нерівномірного розподілу ресурсів, доходів і багатства; поляризація регіонів з високими і низькими доходами і розвиток міжнародних картелів-монополій, що експлуатують населення бідних країн; некероване зростання населення в багатьох регіонах планети і неконтрольована міграція; перенаселеність міст, що сприяє безконтрольності злочинного елементу, зростанню анонімності та злочинної субкультури, загальному ослабленню систем правоохоронних органів; загальне падіння моралі, розквіт цинізму, нігілізму, легальності пороків і вибух злочинності; критичний стан екологічних систем і виснаження природних ресурсів; формування центрів міжнародного тероризму і реальна перспектива поширення зброї масового ураження; нарковиробництво і наркоторгівля.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33313
Располагается в коллекциях:Статті (МВПНіПФ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Зб матер ХХХVІ Харк політолог читань_Требін.pdf5,88 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.