Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33525
Название: Синергетичне управління економічною безпекою підприємства
Авторы: Корчевська Л. О.
Ключевые слова: синергетичне управління
економічна безпека підприємства
флуктуації
загрози
самоорганізація
ентропія
атрактор
керівна й керована субсистеми
зворотний зв'язок
резонансний вплив
Дата публикации: 2016
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Корчевська Л. О. Синергетичне управління економічною безпекою підприємства / Л. О. Корчевська // Економіка розвитку. – № 3 (79). – С. 48-57.
Краткий осмотр (реферат): Досліджено науково-прикладну проблему формування та розвитку основ синергетичного управління економічною безпекою підприємства. Уточнено термінологічний і категорійний апарат у сфері дослідження синергетичного управління підприємствами та економічною безпекою. Розглянуто поняття "управління", а також характеристику імперативів управління з позицій кібернетичного та синергетичного підходів. Виокремлено керівну та керовану субсистеми економічної безпеки підприємства на основі "методу чорного ящика", що дозволило дати власне визначення управлінню економічною безпекою підприємства. Доведено, що досягнення метамети економічної безпеки підприємства − підтримання динамічної рівноваги – потребує синергетичного управління, тобто ампліфікації процесів самоорганізації та послаблення процесів самодезорганізації. Досліджено вплив позитивного та негативного зворотних зв'язків. Розглянуто відмінності термінів "відхилення" та "флуктуація". Розроблено класифікацію економічних флуктуацій. Детально розглянуто флуктуації за характером наслідків і доведено, що негативні флуктуації відображають виникнення загроз, а позитивні – створення нових можливостей. Дано визначення загроз у контексті синергетичної парадигми. Проведене дослідження дозволило автору дати власне визначення синергетичного управління економічною безпекою підприємства та розкрити зміст резонансного впливу, а також визначити роль керівної та керованої субсистем за синергетичного управління економічною безпекою підприємства.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33525
Располагается в коллекциях:№3

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
корчевська.pdf490,5 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.