Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33578
Название: Комунікаційні стратегії в державному управлінні: стан реалізації та проблеми
Авторы: Єрмоленко О. О.
Ключевые слова: комунікації у публічному управлінні
інформація
стратегічні комунікації
комунікаційні ризики
канали комунікації
комунікаційна політика
комунікативна інфраструктура
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Єрмоленко О. О. Комунікаційні стратегії в державному управлінні: стан реалізації та проблеми / О. О. Єрмоленко // Актуальні проблеми інноваційної економіки та права. - 2024. - № 3. - С. 20-24.
Краткий осмотр (реферат): У статті визначено сучасний стан здійснення комунікаційних стратегій органами публічного управління в Україні та виокремлено системні проблеми. Надано аналіз позитивним сторонам і недолікам у розробленні та здійсненні комунікаційних стратегій у сфері публічного управління, а також визначено вимоги та фактори, які більш суттєво впливають на зміст комунікаційних процесів у публічному управлінні. На сприятливе сприйняття публічної сфери вплинув не лише інформаційний простір, сформований українськими ЗМІ та офіційними особами, а й інформаційні меседжі російської пропаганди. Подано пропозиції щодо вдосконалення комунікаційної стратегії в публічній сфері. Встановлено, що під час розроблення комунікаційних стратегій органи державної влади повинні забезпечувати зменшення невизначеності та ризику невдач, ухвалюючи стратегічні управлінські рішення. Означено, що суть взаємодії органів публічної влади з цільовими аудиторіями полягає у забезпеченні дієвої державної політики та адаптації державних реформ до можливих майбутніх змін у зовнішньому середовищі. Досягнення цих завдань можливе шляхом: підвищення довіри громадян до державних інституцій і покращення їх іміджу; підвищення обізнаності громадян щодо процесів, які відбуваються в державних інституціях; забезпечення активної участі громадян у процесах ухвалення управлінських рішень і налагодження зворотного зв’язку; налагодження співпраці з національними та міжнародними засобами масової інформації неможливе без удосконалення публічного сектору, посилення присутності публічних інституцій на міжнародному рівні, оптимізації внутрішньої комунікації та обміну інформацією в публічних інституціях. Досліджено розвиток зв’язків з громадськістю як нового соціального інституту для українського суспільства, органів публічної влади та місцевого самоврядування, тобто створення умов для забезпечення комунікації з громадою та суттєвої участі громади у вирішенні місцевих проблем, визначення понятійного апарату, принципів і правил інституційного аналізу, а також виявлення правил, які використовують органи місцевого самоврядування.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33578
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття_Єрмоленко.pdf236 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.