Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33579
Название: Питання комунікаційних відносин в адміністративних системах: сучасний стан та перспективи
Авторы: Єрмоленко О. О.
Осьмірко І. В.
Лозинська Т. М.
Ключевые слова: територіальна громада
публічне управління
комунікаційна політика
комунікаційний процес
суспільство
потенціал
взаємодія
цифрове урядування
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Єрмоленко О. О. Питання комунікаційних відносин в адміністративних системах: сучасний стан та перспективи / О. О. Єрмоленко, І. В. Осьмірко, Т. М. Лозинська // Наукові перспективи. – 2024. – № 5(47). – С. 403-412.
Краткий осмотр (реферат): У статті зроблено аналіз комунікаційних відносин в адміністративній сфері України та досліджено шляхи підвищення їх ефективності в умовах воєнного стану. Авторами надано приклади застосування усталених та сучасних засобів комунікації, які вирішують проблему комунікаційної взаємодії в адміністративній системі шляхом забезпечення безперервності зв'язку. У дослідженні наведені перспективні та ефективні напрями комунікації, засновані на впровадженні цифрових технологій та сервісів, які можуть бути цінними інструментами для електронного урядування. На сьогоднішній день електронне урядування та діджиталізація відіграють значну роль у розвитку всіх сфер життя населення. Зазначено, що швидкість обміну інформацією впливає на прийняття урядових рішень, обізнаність громадськості та якість життя. Обмін інформацією між учасниками комунікативних відносин можна покращити шляхом створення ефективних систем зворотного зв'язку, координації інформаційних потоків, впровадження заходів контролю для формування різних гілок інформаційної взаємодії, запровадження систем збору пропозицій, підготовки інформаційних матеріалів та застосування новітніх інформаційних технологій йдеться у статті. Автор зосереджує увагу на зворотному зв'язку як формі комунікації та встановлює, що двосторонній обмін інформацією в державному управлінні, хоча й повільніший, ніж односторонній, є більш ефективним для зниження соціальної напруги та підвищення впевненості в правильності інтерпретації повідомлень. Підкреслюється, що за відповідно до правильного використання медіа-каналів комунікація може бути цінним інструментом для заспокоєння кризових явищ, а моделі комунікації з місцевим населенням через соціальні мережі дають змогу розширити можливості для взаємодії в адміністративній сфері. Автори підкреслюють, що використання сучасних комунікаційних інструментів значною мірою залежить від доступності мережі Інтернету та інших ресурсів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33579
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Текст статті_Єрмоленко, Осьмірко, Лозинська.pdf287,33 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.