Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33612
Название: Протиріччя «ризик-дохід» та способи його вирішення в процесі ухвалення інвестиційних рішень
Авторы: Пасько М.
Онищенко М.
Ключевые слова: ризик
невизначеність
інвестиційний проєкт
крива «байдужості»
ймовірність втрат
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Пасько М. Протиріччя «ризик-дохід» та способи його вирішення в процесі ухвалення інвестиційних рішень / М. Пасько, М. Онищенко // Фінансово-кредитні системи: перспективи розвитку. – 2024. - 2(13). – С. 106-115.
Краткий осмотр (реферат): У статті проаналізовано існуючі підходи до прийняття оптимальних інвестиційних рішень з точки зору вирішення протиріччя «ризик-дохід». Обидві такі характеристики інвестиційного проєкту, як його ефективність (доходність) і ризик, однаково важливі для прийняття інвестиційних рішень, вони повинні враховуватися одночасно і впливати на рішення, яке приймає інвестор. Проаналізовано найбільш відомі теорії та підходи до вирішення протиріччя «ризик-дохід» на основі ймовірнісних характеристик та врахування ставлення інвестора до ризику. Надано рекомендації щодо вибору показників, за якими слід оцінювати ризики інвестиційних проєктів. У статті пояснюється, як саме використовувати ці показники при ухваленні інвестиційних проєктів в умовах високої невизначеності. Зазначається, що ставлення інвестора до ризику є одним із головних факторів у процесі прийняття рішень. У статті розглядається, як будувати і використовувати криві «байдужості», а також як знаходити найбільш ефективні проєкти з точки зору вирішення протиріччя «ризик-дохід». Щоб прийняти правильне інвестиційне рішення, недостатньо лише знати прибутковість і ризики оцінюваних проєктів. Необхідно враховувати всі якісні фактори, які можуть вплинути на корисність проєкту для інвестора, і робити вибір відповідно до пріоритетності цих факторів. Надаються рекомендації щодо прийняття рішень, які дозволяють інвестору досягти максимально «корисного» результату. Зазначається, що в кожному конкретному випадку оптимальним рішенням буде компроміс не тільки між прибутком і ризиком проєктів, а й між усіма якісними перевагами та недоліками проєктів, що розглядаються, і це компромісне рішення покликане забезпечити максимальну «корисність» для інвестора.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33612
Располагается в коллекциях:Статті (МЛІ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Пасько Онищенко_Стаття.pdf956,29 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.