Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33614
Название: Цифрове суспільство: загальна характеристика
Авторы: Требін М. П.
Ключевые слова: цифрове суспільство
цифровізація
інформатизація
комп’ютеризація
віртуальна реальність
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Требін М. П. Цифрове суспільство: загальна характеристика / М. П. Требін // Український соціум: соціально-гуманітарний аналіз сучасності та прогноз майбутнього : матеріали ХХVІ Всеукр. наук.-практ. конф., 29 серп. 2024 р. / [редкол.: Панфілов О.Ю. (голова), Погрібна В.Л., Прудников В. А. та ін.] ; ГО «Аналітичний центр сучас. гуманітаристики» ; Харків. асоц. політологів. - Харків : Право, 2024. - С. 24-35.
Краткий осмотр (реферат): У доповіді обґрунтовується, що під цифровим суспільством слід розуміти сучасну стадію розвитку інформаційного суспільства, у якій найважливіше значення має не інформація в цілому, а насамперед її цифровий формат, методи оцифровки, кодування та передачі інформації. Обґрунтовано, що цифровізація всіх сторін буття людина є сьогоденнішною реальністю. Її можна визначити як сукупність процесів надпов’язаності, мережевізації, датифікації, платформізації та алгоритмізації, що відбуваються одночасно, підтримують і посилюють один одного. Доведено, що цифрове суспільство невід’ємно пов’язане з віртуальністю, яка створює нові горизонти для людства й людини, вона породжує нові виклики та продукує нові загрози.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33614
Располагается в коллекциях:Статті (МВПНіПФ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Тези конф_УКРАЇНСЬКИЙ СОЦІУМ_ХХVІ_29_08_2024 Требін М..pdf4,33 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.