Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26516
Название: Податкові наслідки та ризики застосування митних режимів
Авторы: Найденко О. Є.
Островський Д. М.
Азізова К. М.
Ключевые слова: мито
митна політика
митні режими
митні пільги
митні процедури
митні формальності
митні ризики
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Найденко О. Є. Податкові наслідки та ризики застосування митних режимів [Електронний ресурс] / О. Є. Найденко, Д. М. Островський, К. М. Азізова // Економіка та суспільство. – 2021. – № 31.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто особливості застосування митних режимів згідно. Проаналізовано підходи до класифікації митних режимів та доведено необхідність класифікації митних режимів на завершені та незавершені. Визначено, що у кожному митному режимі на законодавчому рівні закладено обмежувальні та стимулюючі заходи. Доведено, що при застосуванні митних режимів мають враховуватися інтереси суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та держави. Охарактеризовано підходи до класифікації митних режимів в країнах ЄС. Проаналізовано історичні аспекти виникнення та застосування митних режимів. Деталізовано умови, обмеження та вимоги, які ставляться до митних режимів в Україні. Обґрунтовано реалізацію функцій митних режимів. Проаналізовано митні пільги, які можуть застосовуватися згідно податкового та митного законодавства. Виокремлено ризики застосування митних режимів. Охарактеризовано податкові наслідки застосування митних режимів при справлянні податку на додану вартість, акцизного податку та мита. Обґрунтовано рекомендації щодо адаптації українського митного законодавства до митного законодавства ЄС щодо класифікації митних режимів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26516
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття_Найденко,_Островс_кий,_Азiзова.pdf188,7 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.