Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26516
Назва: Податкові наслідки та ризики застосування митних режимів
Автори: Найденко О. Є.
Островський Д. М.
Азізова К. М.
Теми: мито
митна політика
митні режими
митні пільги
митні процедури
митні формальності
митні ризики
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Найденко О. Є. Податкові наслідки та ризики застосування митних режимів [Електронний ресурс] / О. Є. Найденко, Д. М. Островський, К. М. Азізова // Економіка та суспільство. – 2021. – № 31.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто особливості застосування митних режимів згідно. Проаналізовано підходи до класифікації митних режимів та доведено необхідність класифікації митних режимів на завершені та незавершені. Визначено, що у кожному митному режимі на законодавчому рівні закладено обмежувальні та стимулюючі заходи. Доведено, що при застосуванні митних режимів мають враховуватися інтереси суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та держави. Охарактеризовано підходи до класифікації митних режимів в країнах ЄС. Проаналізовано історичні аспекти виникнення та застосування митних режимів. Деталізовано умови, обмеження та вимоги, які ставляться до митних режимів в Україні. Обґрунтовано реалізацію функцій митних режимів. Проаналізовано митні пільги, які можуть застосовуватися згідно податкового та митного законодавства. Виокремлено ризики застосування митних режимів. Охарактеризовано податкові наслідки застосування митних режимів при справлянні податку на додану вартість, акцизного податку та мита. Обґрунтовано рекомендації щодо адаптації українського митного законодавства до митного законодавства ЄС щодо класифікації митних режимів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26516
Розташовується у зібраннях:Статті (МСіФП)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття_Найденко,_Островс_кий,_Азiзова.pdf188,7 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.