Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29379
Назва: Роль інвестиційно-інноваційної політики в умовах формування циркулярної економіки
Автори: Мащенко М. А.
Кліменко О. М.
Лісна І. Ф.
Пономаренко О. О.
Теми: структурна трансформація національної економіки
економіка знань
пріоритети циркулярної економіки
капітальні інвестиції
інвайронмент
екологічні проблеми
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Мащенко М. А. Роль інвестиційно-інноваційної політики в умовах формування циркулярної економіки / М. А. Мащенко, О. М. Кліменко, І. Ф. Лісна та ін. // Український журнал прикладної економіки та техніки. - 2022. - Т. 7. - № 3. - С. 54 – 60.
Короткий огляд (реферат): Подано аналіз сучасних теоретико-методологічних підходів до структурної трансформації національних економічних систем для обґрунтування переваги відносин співпраці як фундаментальної характеристики господарської діяльності, підвищенню значущості третинного сектору, особливо економіки знань. Систематизовано основні завдання циркулярної економіки. Проаналізовано взаємозв’язок завдань та пріоритетів циркулярної економіки, що дозволить спрямувати стратегію розвитку циркулярної економіки в Україні на виконання цілей сталого розвитку та поглиблення співпраці зі світовою спільнотою у вирішенні екологічних проблем. Надано аналіз динаміки капітальних інвестицій за видами економічної діяльності та динаміки структури капітальних інвестицій за джерелами фінансування, що дозволяє визначити можливості інноваційно-інвестиційної політики для впровадження циркулярної економіки в Україні. Розроблено алгоритм впровадження циркулярної економіки на інноваційній основі, що передбачає розробку активної чи пасивної інвайронментальної стратегії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29379
Розташовується у зібраннях:Статті (ДУПАЕП)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття вПрикладна економіка-МащенкоКліменкоПономаренко Лісна.pdf378,61 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.