Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29774
Title: Правовий аналіз деяких проблем розмежування антиконкурентних узгоджених дій та неправомірних угод між суб’єктами господарювання
Authors: Лисяк О. І.
Keywords: антимонопольна політика
обмеження монополізму
неправомірні угоди
антиконкурентні узгоджені дії
відповідальність
Issue Date: 2023
Citation: Лисяк О. І. Правовий аналіз деяких проблем розмежування антиконкурентних узгоджених дій та неправомірних угод між суб’єктами господарювання / О. І. Лисяк // Збірник наукових праць Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди «Право». – Харків, 2023. – Вип. 37. – С. 44 – 51.
Abstract: Здійснено правовий аналіз норм чинного законодавства України, які регулюють обмеження монополізму та захист суб’єктів господарювання і споживачів від недобросовісної конкуренції. На підставі здійсненого аналізу визначено проблемні питання, які містяться в положеннях норм чинного законодавства, а саме в Господарському кодексі України та в ЗУ «Про захист економічної конкуренції», що спричиняють помилкові тлумачення деяких закріплених норм чинного законодавства, регулюючих антимонопольну діяльність у господарській сфері, що в свою чергу впливає на правильність підходу до визначення відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій на ринку. Звернено увагу на наявність проблем розмежування понять антиконкурентних узгоджених дій та неправомірних угод у зв’язку із існуючими колізіями в нормах чинного законодавства та запропоновано шляхи їх вирішення. Наголошено на необхідності удосконалення норм діючого законодавства, зокрема чинного Господарського кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та ЗУ «Про захист економічної конкуренції».
URI: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29774
Appears in Collections:Статті (ПРЕ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
12456-37972-1-SM.pdf766,26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.