Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32351
Title: Підвищення ефективності процесу електроерозійного правлення алмазних кругів на металевих зв'язках на операціях шліфування
Authors: Новіков Ф. В.
Keywords: електричні параметри
сила електричного струму
джерело електричного струму
ударно-термічне руйнування
продуктивність
енергоємність
Issue Date: 2024
Citation: Новіков Ф. В. Підвищення ефективності процесу електроерозійного правлення алмазних кругів на металевих зв'язках на операціях шліфування / Ф. В. Новіков // Фізичне виховання, безпека життєдіяльності і сучасні технології виробництва : матеріали І Всеукраїнської науково-практичної конференції, 21 березня 2024 р. : тези допов. / за заг. ред. А. А. Івашури. Харків : ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2024. - С. 362–366.(електронне видання)
Abstract: У роботі наведено узагальнене теоретичне обґрунтування вибору раціонального електричного режиму електроерозійного правлення алмазних кругів на металевій зв'язці. Розрахунками та експериментально встановлено, що зі збільшенням сили електричного струму потужність струму змінюється за екстремальною залежністю, приймаючи максимальне значення, яке збільшується зі зменшенням навантажувального опору в електричному ланцюзі. Експериментально встановлено, що за такою самою залежністю змінюється і продуктивність ударно-термічного руйнування металевої зв'язки алмазного круга. Показано, що процес електроерозійного правлення алмазного круга відбувається зі значно більшою енергоємністю порівняно із процесами механічної обробки матеріалів різанням. На цій основі розроблено практичні рекомендації щодо ефективного застосування методу електроерозійного правлення алмазних кругів на металевих зв'язках під час шліфування виробів, виготовлених із матеріалів підвищеної твердості (твердих сплавів, високоміцних наплавлень, кераміки, скла, кришталю, природних алмазів тощо).
URI: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32351
Appears in Collections:Статті (ЗСЖіБЖ)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.