Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32593
Назва: Впровадження фінтех і блокчейну як інфраструктури ринку цінних паперів
Автори: Васильєв О. В.
Німкович А. І.
Теми: інфраструктура
ринок цінних паперів
фінтех
блокчейн
децентралізація
розумні контракти
технології
Дата публікації: 2018
Видавництво: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Бібліографічний опис: Васильєв О. В. Впровадження фінтех і блокчейну як інфраструктури ринку цінних паперів / О. В. Васильєв, А. І. Німкович // Управління розвитком. – № 1 (191). – С. 30-35.
Короткий огляд (реферат): Висвітлено технології фінтех та блокчейн як інфраструктурні елементи економіки загалом та ринку цінних паперів зокрема. Запропоновано ідею розвитку децентралізованих систем через упровадження блокчейну – мережі даних, коли будь-який учасник має можливість доступу до актуальних даних, і таким чином забезпечується прозорість системи для кожного учасника. Витрати на пошук, аналіз та оцінку інформації зменшаться завдяки принципам відкритості цілого ланцюжку даних. Посередники, які мінімізують витрати на контрагентські зв’язки (торговельноінформаційні системи, торговці цінними паперами, біржі), будуть упроваджені в єдину децентралізовану систему, яка автоматизовано через сукупність ланцюжків даних буде здійснювати й обслуговувати процес купівлі-продажу. Формування ціни буде здійснюватися на основі виключно попиту та пропозиції, що унеможливить певні зловживання. Чимало компаній вже активно інвестують у розвиток нової системи і використовують ці технології. Серед них PayPal, MasterCard, Visa, Citibank, Nasdaq. Зазначено, що у блокчейн-революції існують три категорії: Блокчейн 1.0, Блокчейн 2.0 та Блокчейн 3.0. Ці технології вже законодавчо впроваджуються на рівні країн. Ще одна особливість: фінтех – розумні контракти, які володіють трьома головними властивостями: автономність, самодостатність і децентралізація.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32593
Розташовується у зібраннях:№ 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
васильев.pdf540,55 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.