Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32786
Название: Розслідувальна журналістика в Україні та її впливи
Авторы: Старкова Г. В.
Яресько К. В.
Ключевые слова: журналістика
журналістське розслідування
економіка
політика
війна
вплив
Донбас
Крим
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Старкова Г. В. Розслідувальна журналістика в Україні та її впливи / Г.В.Старкова, К.В. Яресько // Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Філологія. Соціальні комунікації. — 2020. — Т. 31 (70). — №2. — С. 222-228.
Краткий осмотр (реферат): У статті проаналізовано витоки розслідувальної (інвестигативної) журналістики, її мету й завдання. Авторки звертаються до зарубіжної історії, демонструючи можливості впливу роботи медійників. Водночас, констатують відсутність подібного досвіду в Україні. У статті досліджено наукові публікації останніх років, наголошено на усталеності двозначного сприйняття феномену в сучасному українському журналістикознавстві – як жанру та методу – та значній зосередженості на теоретичних засадах його існування. Услід за закордонними дослідниками, авторки вважають за потрібне розширити погляд на журналістське розслідування та брати до уваги практичні та функціональні результати медійних матеріалів. Це має позитивно вплинути на сприйняття журналістів-розслідувачів суспільством, а через це – й підвищити впливовість. Авторки зосереджуються на аналізі впливів розслідувальної журналістики в Україні.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32786
Располагается в коллекциях:Статті (УСК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
36.pdf336,07 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.