Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32945
Назва: Наглядовий капіталізм, або Як люди стають сировиною в руках бізнесу
Автори: Старкова Г. В.
Травкіна Я. М.
Теми: наглядовий капіталізм
персональні дані
цифрові технології
економічні відносини
неолібералізм
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Старкова Г. В. Наглядовий капіталізм, або Як люди стають сировиною в руках бізнесу / Г. В. Старкова, Травкіна Я. М. // Глобалізація наукових знань: міжнародна співпраця та інтеграція галузей наук : матеріали VI Міжнародної студентської наукової конференції / Державна наукова установа «УКРІНТЕІ»; Вчена рада інституту науково-технічної інтеграції та співпраці; Молодіжна наукова ліга (Біла Церква, 7 червня 2024). - Біла Церква: Молодіжна наукова ліга, 2024.
Короткий огляд (реферат): Виробництво та споживання товарів за схемою класичного промислового капіталізму мутує, і в ХХІ столітті людство стикається з капіталізмом абсолютно нового порядку, так званим «наглядовим капіталізмом», де капіталом є не сировина, а людський досвід. Світові корпорації не рідко вдаються до не етичних методів використання сучасних цифрових технологій і споживач їхнього товару з партнера в економічних відносинах перетворюється на сировину для збільшення прибутку. Звідси, питання етичності роботи капіталістичної машини, захисту персональних даних споживачів і контролю за діяльністю світових корпорацій як ніколи стають на часі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32945
Розташовується у зібраннях:Статті студентів (УСК)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.