Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32969
Назва: | Принципи й практичний інструментарій превентивного контролінгового антикризового управління підприємствами харчової промисловості у сучасному бізнес середовищі |
Автори: | Другова О. С. |
Теми: | превентивне управління контролінг антикризове управління підприємства харчової промисловості бізнес-середовище |
Дата публікації: | 2024 |
Бібліографічний опис: | Другова О. С. Принципи й практичний інструментарій превентивного контролінгового антикризового управління підприємствами харчової промисловості у сучасному бізнес середовищі / О. С. Другова // Сталий розвиток економіки. – 2024. - № 2 (49). – С. 207-212. |
Короткий огляд (реферат): | Сучасні умови глобального бізнесу ставлять перед підприємствами харчової промисловості складні завдання, пов'язані з управлінням ризиками та антикризовими ситуаціями. Одним із ключових інструментів, що дозволяє ефективно впоратися з цими викликами, є превентивне контролінгове антикризо¬ве управління. Ця стаття присвячена аналізу принципів та практичного інструментарію такого управління на підприємствах харчової промисловості у сучасному бізнес-середовищі. У статті розглядаються осно-вні принципи превентивного контролінгового антикризового управління, які полягають у попередньому виявленні потенційних кризових ситуацій, розробці стратегій попередження криз, а також у забезпеченні гнучкості та реагування на зміни в економічному середовищі. Крім того, аналізуються конкретні практич¬ні інструменти, такі як сценарне планування, аналіз чутливості, стрес-тестування та інші, які допомагають підприємствам управляти ризиками та забезпечувати стійкість у складних умовах ринку. Враховуючи важливість сталого розвитку та конкурентоспроможності харчової промисловості, розуміння принципів та використання практичних інструментів превентивного контролінгового антикризового управління стає необхідним для успішного функціонування підприємств у сучасних умовах. Ця стаття спрямована на розширення розуміння цієї проблематики та надання практичних рекомендацій для підприємств харчової про¬мисловості щодо ефективного впровадження превентивного антикризового управління. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32969 |
Розташовується у зібраннях: | Статті (МБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Другова, О. Принципи й практичний інструментарій.pdf | 357,7 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.