Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33087
Title: Науково-методичний підхід до оцінювання ефективності системи стратегічного планування на підприємствах металургійної галузі
Authors: Гвініашвілі Т. З.
Буцак Ю. О.
Keywords: стратегія
стратегічне планування
ефективність
підприємство
металургійна галузь
Issue Date: 2017
Publisher: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Citation: Гвініашвілі Т. З. Науково-методичний підхід до оцінювання ефективності системи стратегічного планування на підприємствах металургійної галузі / Т. З. Гвініашвілі, Ю. О. Буцак // Управління розвитком. – № 3-4 (189-190). – С. 62-67.
Abstract: В умовах зростання попиту, мінливості потреб споживачів, розвитку науки та техніки, загального розширеного виробництва, підвищення цін на сировину та паливо, посилення конкуренції між товаровиробниками, а також збільшення вимог з охорони навколишнього середовища перед будь-яким підприємством виникає потреба розробки такої стратегії розвитку, яка забезпечить йому конкурентоспроможність у довгостроковій перспективі. У статті обґрунтовано необхідність стратегічного планування діяльності підприємств металургійної галузі та його актуальність у теперішній час. Розроблено науково-методичний підхід до оцінки ефективності системи стратегічного планування на підприємствах металургійної галузі. Встановлено й обґрунтовано набір показників, що характеризують ефективність стратегічного планування діяльності підприємств металургійної галузі. Запропоновано інтегральний показник, який враховує особливості функціонування підприємств металургійної галузі та дозволяє оцінити загальну ефективність стратегічного планування на основі причинно-наслідкових зв’язків між стратегічними цілями, конкурентними перевагами, що їх формують, і чинниками, які забезпечують отримання запланованих результатів господарської діяльності.
URI: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33087
Appears in Collections:№3-4

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
гвініашвілі.pdf483,09 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.