Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33182
Название: Стійкість ринкової стратегії фірми
Авторы: Воронін А. В.
Гунько О. В.
Афанас’єва Л. М.
Ключевые слова: стійкість фірми
конкурентний ринок
маркетинг
менеджмент
граничний цикл
автоколивання
біфуркація
Дата публикации: 2020
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Воронін А. В. Стійкість ринкової стратегії фірми / А. В. Воронін, О. В. Гунько, Л. М. Афанасьева // Економіка розвитку. – № 4 (Т.19). – 12-23.
Краткий осмотр (реферат): Робота орієнтована на вирішення комплексу проблем, пов’язаних з функціонуванням підприємства (фірми) в умовах конкурентного ринкового середовища. Стійкість функціонування фірми в ринкових умовах визначається можливостями оптимального управління наявними ресурсами, ефективним плануванням щодо своєчасного просування на ринок нової продукції, умінням адекватно реагувати на виклики, що породжуються раптовими змінами ринкової кон’юктури. Важливим фактором досягнення економічної стабільності підприємства є наявність внутрішньофірмової концепції саморозвитку, що поєднує в собі дві основні функції − маркетингу і системи управління (менеджменту). У даній статті отримала подальший розвиток методологія економіко-математичного моделювання ринкового стану фірми, як процесу взаємодії функцій маркетингу і менеджменту. Запропоновано модель, яку побудовано в руслі парадигми економічної синергетики і являє собою систему двох нелінійних звичайних диференціальних рівнянь. Доведено, що в зазначеній ситуації класичний лінійний принцип суперпозиції втрачає свою актуальність, та не дозволяє застосувати традиційний апарат економетричного аналізу. Тому найбільш істотним для реалізації практики економічного прогнозування є побудова областей стійкості положень рівноваги фірми. За результатами дослідження зроблено акцент на необхідності вироблення критеріїв близькості параметрів системи до небезпечних меж втрати стійкості фірмою, при переході через які економічна система змінює свій динамічний режим катастрофічним чином. Ключове місце в роботі приділено визначенню параметрів циклічних процесів із зазначенням амплітуди, частоти і характеру стійкості періодичних траєкторій. Представлені результати чисельного моделювання мають практичну цінність і можуть бути використані для аналізу і прогнозування параметрів на окремих етапах відповідних періодичних режимів функціонування підприємств з різними типами стійкості.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33182
Располагается в коллекциях:№ 4

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
воронін.pdf339,66 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.