Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33274
Title: Обґрунтування необхідності у впровадженні розроблення інноваційно-інвестиційного механізму оновлення інформаційно-телекомунікаційних засобів на авіаційному транспорті
Authors: Максютенко І. Є.
Keywords: авіатранспортний процес
оновлення засобів зв'язку
інформаційно-телекомунікаційні системи
інвестиційний механізм
аеродром
повітряне судно
авіакомпанія
повітряний рух
Issue Date: 2017
Publisher: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Citation: Максютенко І. Є. Обґрунтування необхідності у впровадженні розроблення інноваційно-інвестиційного механізму оновлення інформаційно-телекомунікаційних засобів на авіаційному транспорті / І. Є Максютенко // Економіка розвитку. – № 3 (83). – С. 85-90.
Abstract: Основною проблемою розвитку авіатранспортної інфраструктури є невідповідність засобів зв'язку окремих суб'єктів господарювання, залучених до авіатранспортного процесу. Обґрунтовано розроблення інноваційно-інвестиційного механізму оновлення інформаційно-телекомунікаційних засобів на авіаційному транспорті. Основними методами дослідження в цьому випадку є оброблення статистичних даних та використання їх для обґрунтування основних висновків дослідження. Наявні в Україні тенденції розвитку авіакомпаній за формами власності та характером робіт і послуг, які надають, свідчать про те, що відсоток чартерної авіації поступово зростає. До того ж зростає не споживчий, а корпоративний сегмент. Повітряні судна, що використовують у цьому сегменті, мають свої особливості обладнання, виходячи з поняття зручності та комфорту, а отже, мають і іншу базу авіоніки, тобто обладнання, яке використовують для виконання польоту. Основною відмінною рисою корпоративної авіації є її можливість максимального охоплення бажаних пунктів перевезення, не втрачаючи таких своїх переваг, як комфорт та безпека. Проте сучасні аеродроми, саме аеродроми, а не аеропорти, не завжди відповідають вимогам таких повітряних суден, тобто іноді не можуть навіть забезпечити необхідні частоти зв'язку для здійснення його навігації та спостереження. Швидке оновлення наземних засобів зв'язку, навігації та спостереження неможливе, виходячи з їхньої муніципальної належності, а отже, обмеженості бюджетних коштів. Результатом дослідження є рекомендації щодо визначення перспективних способів та методів здійснення капіталовкладень для оновлення інформаційно-телекомунікаційних засобів окремих суб'єктів авіатранспортного процесу, залежно від ступеня залучення цих суб'єктів до реалізації такого процесу.
URI: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33274
Appears in Collections:№3

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
максютенко.pdf396,77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.