Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33285
Назва: Гендерна рівність як невід'ємна складова корпоративної соціальної відповідальності підприємств
Автори: Курій Л. О.
Теми: гендерна рівність
корпоративна соціальна відповідальність
гендерна інтеграція
Дата публікації: 2017
Видавництво: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Бібліографічний опис: Курій Л. О. Гендерна рівність як невід'ємна складова корпоративної соціальної відповідальності підприємств / Л. О. Курій // Економіка розвитку. – № 4 (84). – С. 90-99.
Короткий огляд (реферат): Досліджено питання забезпечення гендерної рівності на робочих місцях та потреби у включенні гендерної інтеграції до корпоративної соціальної відповідальності підприємств. Зосереджено увагу автора на посиленні участі жінок в управлінні підприємствами, підвищенні їхньої частки серед менеджменту, на керівних посадах та в радах директорів. Гендерна рівність розглянута як невід'ємна складова корпоративної соціальної відповідальності підприємств. Вивчено провідні дослідження щодо впливу гендерної рівності на економічну ефективність. Установлено, що здійснення заходів із гендерної інтеграції на підприємствах підвищує економічні результати їхньої діяльності. Проаналізовано проблеми недотримання принципів гендерної рівності в корпоративній культурі підприємств України. Виявлено причини гендерного розриву в заробітній платі та інші вияви дискримінації за гендером на робочих місцях. Можливості кар'єрного розвитку для жінок обмежено низкою бар'єрів, відомих за назвою "скляна стеля". Відповідно, вищі керівні посади в більшості секторів економічної діяльності обіймають переважно чоловіки. Ключові фактори виникнення "скляної стелі" пов'язані із прихованими практиками дискримінації, зумовленими упередженим корпоративним ставленням до жінок на керівних посадах, а також відсутністю ефективних механізмів просування. Установлено основні інструменти забезпечення гендерної рівності в межах корпоративної соціальної відповідальності підприємств. Розроблення показників гендерної рівності, здійснення політики гендерної інтеграції, застосування інструменту гендерної самодіагностики виділено як провідні заходи просування гендерної рівності на підприємствах та окреслено перспективні напрями дослідження із цієї проблематики.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33285
Розташовується у зібраннях:№4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
курій.pdf575,06 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.