Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/35619
Title: Гастрономічна пара «хліб-сіль» в українських і турецьких пареміях
Authors: Кобринець О. С.
Keywords: усна народна творчість
паремії
турецька мова
українська мова
міжкультурна комунікація
гастрономічна тематика
Issue Date: 2024
Citation: Кобринець О. С. Гастрономічна пара «хліб-сіль» в українських і турецьких пареміях / О. С. Кобринець // VІІІ Конгрес сходознавців : збірник матеріалів, м. Київ, 20 грудня 2024 року. – Київ : Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського ; Львів – Торунь : Liha-Pres, 2024. – С.116-118.
Abstract: В роботі зроблено спробу проаналізувати турецькі паремії з гастрономічною парою «хліб-сіль», дослідити синтаксичні і граматичні особливості та художні засоби з позицій лінгвістичного та літературного аналізу, порівняти їх з аналогами в українській мові та виявити особливості національно-культурної семантики крізь призму народної творчості. Розглянуті паремії та фразеологізми відображають ставлення до основних продуктів у житті людини будь-якого етносу – хліба і солі. Прислів’я та приказки носять повчальний характер. В них демонструються людські та життєві цінності, вікові традиції та обряди, важливість поважного ставлення до їжі. Серед стилістичних та художніх засобів виокремлено риму, ритм, порівняння, епітети, метафору, синекдоху.
URI: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/35619
Appears in Collections:Статті ( ІММК)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кобринець_ТезиVІІІ_Конгрес_сходознавців 2024.pdf565,75 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.