Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/36796
Title: Новітні технології та тренди ресторанного бізнесу
Authors: Давидова О. Ю.
Сисоєва С. І.
Keywords: тренд
технологія
ресторанний бізнес
екологія
здорове харчування
споживач
страви
Issue Date: 2024
Citation: Давидова О. Ю. Новітні технології та тренди ресторанного бізнесу / О. Ю. Давидова, С. І. Сисоєва // Journal of management, economics and technology. – 2024. - № 1. – С. 58-67.
Abstract: Обґрунтовано теоретичні, науково-методичні та прикладні питання ресторанної галузі. Розроблено практичні рекомендації щодо застосування новітніх трендів у галузі ресторанного бізнесу та здорового харчування. Методологічною основою дослідження є сукупність методів наукового пізнання, а саме логічних, системно-структурних та інших. Сфера ресторанного господарства є галуззю економіки, що постійно розвивається. Оскільки ця сфера торкається інтересів майже всього населення, вона вимагає до себе особливої уваги та підходу, і з метою максимального задоволення інтересів споживачів необхідно поступово проводити модернізацію бізнесу та впроваджувати інновації та технології, необхідні для подальшої життєдіяльності ресторанів. Стаття спрямована на вивчення технологій і трендів у сфері ресторанного господарства, описує тренди, що використовують у ресторанах та інших закладах ресторанного господарства. Доведено, що правильне харчування не просто тренд, а невід’ємна частина сучасної культури харчування. У статті представлено найбільш пріоритетні тренди, виявлено позитивне і негативне значення та розглянуто технології, що найчастіше використовують у ресторанному бізнесі. Розглянуто класифікацію інновацій і виділено кілька основних груп, на які вони поділяються. Виявлено ознаки, що визначають рівень використання трендів. Тому актуальним залишається завдання з розроблення та впровадження нових видів технологій, що сприяють подальшому розвитку ресторанної сфери нашої країни. Доведено, що інновації дозволяють підприємству ресторанного господарства покращувати якість обслуговування та технологію приготування страв. А їх застосування є одним з факторів, що підвищують конкурентоспроможність підприємства ресторанного господарства на ринку.
URI: https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/36796
Appears in Collections:Статті (ГРБКТ)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.