Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/36796
Title: | Новітні технології та тренди ресторанного бізнесу |
Authors: | Давидова О. Ю. Сисоєва С. І. |
Keywords: | тренд технологія ресторанний бізнес екологія здорове харчування споживач страви |
Issue Date: | 2024 |
Citation: | Давидова О. Ю. Новітні технології та тренди ресторанного бізнесу / О. Ю. Давидова, С. І. Сисоєва // Journal of management, economics and technology. – 2024. - № 1. – С. 58-67. |
Abstract: | Обґрунтовано теоретичні, науково-методичні та прикладні питання ресторанної галузі. Розроблено практичні рекомендації щодо застосування новітніх трендів у галузі ресторанного бізнесу та здорового харчування. Методологічною основою дослідження є сукупність методів наукового пізнання, а саме логічних, системно-структурних та інших. Сфера ресторанного господарства є галуззю економіки, що постійно розвивається. Оскільки ця сфера торкається інтересів майже всього населення, вона вимагає до себе особливої уваги та підходу, і з метою максимального задоволення інтересів споживачів необхідно поступово проводити модернізацію бізнесу та впроваджувати інновації та технології, необхідні для подальшої життєдіяльності ресторанів. Стаття спрямована на вивчення технологій і трендів у сфері ресторанного господарства, описує тренди, що використовують у ресторанах та інших закладах ресторанного господарства. Доведено, що правильне харчування не просто тренд, а невід’ємна частина сучасної культури харчування. У статті представлено найбільш пріоритетні тренди, виявлено позитивне і негативне значення та розглянуто технології, що найчастіше використовують у ресторанному бізнесі. Розглянуто класифікацію інновацій і виділено кілька основних груп, на які вони поділяються. Виявлено ознаки, що визначають рівень використання трендів. Тому актуальним залишається завдання з розроблення та впровадження нових видів технологій, що сприяють подальшому розвитку ресторанної сфери нашої країни. Доведено, що інновації дозволяють підприємству ресторанного господарства покращувати якість обслуговування та технологію приготування страв. А їх застосування є одним з факторів, що підвищують конкурентоспроможність підприємства ресторанного господарства на ринку. |
URI: | https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/36796 |
Appears in Collections: | Статті (ГРБКТ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Давидова, Сисоєва НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ТРЕНДИ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ.pdf | 560,51 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.