Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/11893
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНовиков Ф. В.-
dc.contributor.authorГершиков И. В.-
dc.contributor.authorАндилахай В. А.-
dc.contributor.authorНовіков Ф. В.-
dc.contributor.authorГершиков І. В.-
dc.contributor.authorАнділахай В. О.-
dc.contributor.authorNovikov F. V.-
dc.contributor.authorGershikov I. V.-
dc.contributor.authorAndilakhay V. O.-
dc.date.accessioned2016-05-25T06:55:30Z-
dc.date.available2016-05-25T06:55:30Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationНовиков Ф. В. Теоретический поход к определению теплового баланса и температуры при механической обработке / Ф. В. Новиков,И. В. Гершиков, В. А. Андилахай // Защита металлургических машин от поломок. – Мариуполь, 2013. − Вып. 15. − С. 58–62.en_US
dc.identifier.urihttp://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11893-
dc.description.abstractПредложен теоретический подход к определению теплового баланса и температуры при механической обработке. Произведена оценка количества тепла, уходящего в обрабатываемую деталь и стружку при точении и шлифовании. Расчетами установлено, что при шлифовании выделяющееся тепло фактически все уходит в обрабатываемую деталь, а при точении, наоборот, фактически все тепло уходит в стружку. Теоретически установлено, что уменьшить температуру при шлифовании можно главным образом за счет уменьшения условного напряжения резания путем повышения режущей способности круга. Основным условием уменьшения температуры при лезвийной обработке является уменьшение разности условного угла трения на передней поверхности инструмента и переднего угла инструмента.en_US
dc.description.abstractЗапропоновано теоретичний підхід до визначення теплового балансу й температури при механічній обробці. Виконано оцінку кількості тепла, що йде в оброблювану деталь і стружку при точінні й шліфуванні. Розрахунками встановлено, що при шліфуванні тепло, що виділяється, фактично все йде в оброблювану деталь, а при точінні, навпаки, фактично все тепло йде в стружку. Теоретично встановлено, що зменшити температуру при шліфуванні можна головним чином за рахунок зменшення умовного напруження різання шляхом підвищення різальної здатності круга. Основною умовою зменшення температури при лезовій обробці є зменшення різниці умовного кута тертя на передній поверхні інструмента й переднього кута інструмента.en_US
dc.description.abstractThe theoretical approach to the determination of the heat balance and temperature during machining. The estimation of the amount of heat passing into the work piece and chips for turning and grinding. Calculations indicated that the grinding virtually all the heat goes into the workpiece, and in turning the other hand, virtually all of the heat goes into the chips. Theoretically established that the lower the temperature during grinding can be mainly due to reduction of apparent stress of cutting by increasing the cutting capacity of the circle. The main condition to reduce the temperature at the blade processing is to reduce the difference between the conventional friction angle on the front of the tool and the tool rake angle.en_US
dc.language.isoruen_US
dc.subjectшлифованиеen_US
dc.subjectточениеen_US
dc.subjectскорость резанияen_US
dc.subjectтепловой балансen_US
dc.subjectтемпература резанияen_US
dc.subjectкачество обработкиen_US
dc.subjectшліфуванняen_US
dc.subjectточінняen_US
dc.subjectшвидкість різанняen_US
dc.subjectтепловий балансen_US
dc.subjectтемпература різанняen_US
dc.subjectякість обробкиen_US
dc.subjectgrindingen_US
dc.subjectturningen_US
dc.subjectcutting speeden_US
dc.subjectheat balanceen_US
dc.subjectcutting temperatureen_US
dc.subjectthe quality of treatmenten_US
dc.titleТеоретический поход к определению теплового баланса и температуры при механической обработкеen_US
dc.title.alternativeТеоретичний підхід до визначення теплового балансу й температури при механічній обробціen_US
dc.title.alternativeThe theoretical approach to the determination of the heat balance and temperature in machiningen_US
Розташовується у зібраннях:Статті (ЗСЖБЖ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
статья Новиков Ф.В.(412), Гершиков И.В., Андилахай В.А.pdf209,52 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.