Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/35619
Назва: Гастрономічна пара «хліб-сіль» в українських і турецьких пареміях
Автори: Кобринець О. С.
Теми: усна народна творчість
паремії
турецька мова
українська мова
міжкультурна комунікація
гастрономічна тематика
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Кобринець О. С. Гастрономічна пара «хліб-сіль» в українських і турецьких пареміях / О. С. Кобринець // VІІІ Конгрес сходознавців : збірник матеріалів, м. Київ, 20 грудня 2024 року. – Київ : Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського ; Львів – Торунь : Liha-Pres, 2024. – С.116-118.
Короткий огляд (реферат): В роботі зроблено спробу проаналізувати турецькі паремії з гастрономічною парою «хліб-сіль», дослідити синтаксичні і граматичні особливості та художні засоби з позицій лінгвістичного та літературного аналізу, порівняти їх з аналогами в українській мові та виявити особливості національно-культурної семантики крізь призму народної творчості. Розглянуті паремії та фразеологізми відображають ставлення до основних продуктів у житті людини будь-якого етносу – хліба і солі. Прислів’я та приказки носять повчальний характер. В них демонструються людські та життєві цінності, вікові традиції та обряди, важливість поважного ставлення до їжі. Серед стилістичних та художніх засобів виокремлено риму, ритм, порівняння, епітети, метафору, синекдоху.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/35619
Розташовується у зібраннях:Статті ( ІММК)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кобринець_ТезиVІІІ_Конгрес_сходознавців 2024.pdf565,75 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.