Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/35619
Назва: | Гастрономічна пара «хліб-сіль» в українських і турецьких пареміях |
Автори: | Кобринець О. С. |
Теми: | усна народна творчість паремії турецька мова українська мова міжкультурна комунікація гастрономічна тематика |
Дата публікації: | 2024 |
Бібліографічний опис: | Кобринець О. С. Гастрономічна пара «хліб-сіль» в українських і турецьких пареміях / О. С. Кобринець // VІІІ Конгрес сходознавців : збірник матеріалів, м. Київ, 20 грудня 2024 року. – Київ : Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського ; Львів – Торунь : Liha-Pres, 2024. – С.116-118. |
Короткий огляд (реферат): | В роботі зроблено спробу проаналізувати турецькі паремії з гастрономічною парою «хліб-сіль», дослідити синтаксичні і граматичні особливості та художні засоби з позицій лінгвістичного та літературного аналізу, порівняти їх з аналогами в українській мові та виявити особливості національно-культурної семантики крізь призму народної творчості. Розглянуті паремії та фразеологізми відображають ставлення до основних продуктів у житті людини будь-якого етносу – хліба і солі. Прислів’я та приказки носять повчальний характер. В них демонструються людські та життєві цінності, вікові традиції та обряди, важливість поважного ставлення до їжі. Серед стилістичних та художніх засобів виокремлено риму, ритм, порівняння, епітети, метафору, синекдоху. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/35619 |
Розташовується у зібраннях: | Статті ( ІММК) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Кобринець_ТезиVІІІ_Конгрес_сходознавців 2024.pdf | 565,75 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.