Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21911| Назва: | Розміри посівних площ як фактор формування конкурентноспрожності підприємств в сільському господарстві |
| Автори: | Шиян Д. В. Божко М. В. |
| Теми: | структура витрат постійні витрати ефективність виробництва конкурентоспроможність виробництва коефіцієнта структури постійних витрат |
| Дата публікації: | 2018 |
| Бібліографічний опис: | Шиян Д. В. Розміри посівних площ як фактор формування конкурентноспрожності підприємств в сільському господарстві / Д. В. Шиян, М. В. Божко // Конкурентоспроможність національної економіки : матеріали ХVІІІ міжнар. науково-практ. конф., 4-5 жовт. 2018 р. : тези допов.– К., 2018. – С. 107-111. |
| Короткий огляд (реферат): | Розглядатися методичні та практичні аспекти поділу витрат на постійні та змінні. На прикладі сільськогосподарських підприємств Харківської області був використаний графічний метод визначення величини постійних витрат при виробництві пшениці і кукурудзи на зерно. Було встановлено, що величина постійних витрат змінюється в залежності від рівня інтенсивності виробництва. Був зроблений висновок, що у підприємств з найбільшим рівнем витрат на гектар посівної площі величина постійних витрат зменшувалася в порівнянні з підприємствами з меншим рівнем витрат. Даний фактор формує більш високий рівень конкурентоспроможності виробництва. Продовжено авторський підхід до визначення коефіцієнта структури постійних витрат. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21911 |
| Розташовується у зібраннях: | Статті (ЕПОБ) |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Шиян Д.В. Tesi_2018_ost-107-111.pdf | 171,72 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.