Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/37979| Назва: | Економічна ефективність запровадження ресурсозберігаючих технологій при виробництві сільськогосподарських культур |
| Автори: | Шиян Д. В. |
| Теми: | сільське господарство ресурси ефективність ресурсозберігаючи технології |
| Дата публікації: | 2025 |
| Бібліографічний опис: | Шиян Д. В. Економічна ефективність запровадження ресурсозберігаючих технологій при виробництві сільськогосподарських культур / Д. В. Шиян // Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі: тези доповідей ІV Міжнар. наук.-практ. конф., 4 листопада 2025 р. - Харків, 2025. - С. 38-39. |
| Короткий огляд (реферат): | Підкреслюється, що раціональне використання ресурсів у сільському господарстві набуває особливої актуальності в умовах зростаючого дефіциту матеріально-технічних, енергетичних і трудових ресурсів, а також в умовах екологічних обмежень та кліматичних викликів. У сучасному аграрному виробництві традиційні системи землеробства дедалі більше поступаються місцем ресурсозберігаючим технологіям, які передбачають комплекс заходів, спрямованих на підвищення ефективності використання ґрунтово-кліматичних, енергетичних, біологічних і фінансових ресурсів без зниження врожайності.Робиться висновок, що наявні дослідження підтверджують значний потенціал ресурсозберігаючих рішень, однак ефективність їх впровадження потребує індивідуальної економічної оцінки з урахуванням факторів зовнішнього середовища та виробничої спеціалізації господарства. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/37979 |
| Розташовується у зібраннях: | Статті (М) |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Шиян Д. В. Економічна ефективність запровадження ресурсозберігаючих технологій при виробництві сільськогосподарських культур.pdf | 351,48 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.