Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/38293| Title: | Теоретичні підходи до створення високопродуктивних технологічних процесів механічної обробки високоточних виробів |
| Authors: | Новіков Ф. |
| Keywords: | обробний центр інструменти зі зносостійкими покриттями сила і температура різання енергоємність корпусні деталі |
| Issue Date: | 2025 |
| Citation: | Новіков Ф. Теоретичні підходи до створення високопродуктивних технологічних процесів механічної обробки високоточних виробів / Ф. Новіков // Нові та нетрадиційні технології в ресурсо- та енергозбереженні: матеріали Міжнародної науково-технічної конференції, 9–10 грудня 2025 р. – Одеса: Одеський національний морський університет, 2025. – С. 130–133. |
| Abstract: | Розроблено теоретичні основи створення технологічних процесів високоякісної та високоточної обробки виробів на сучасних верстатах із числовим програмним управлінням типу «обробний центр» із застосуванням прогресивних конструкцій твердосплавних ріжучих інструментів зі зносостійкими покриттями. Теоретично обґрунтовано умови зменшення сили і температури різання. Встановлено, що вони тим менше, а точність і продуктивність обробки тим більше, чим більше коефіцієнт різання, який визначається відношенням тангенціальної і радіальної складових сили різання. Встановлено визначальну роль енергоємності обробки у формуванні технологічних параметрів обробки. Отримані теоретичні рішення підтверджено експериментально. Це дозволило до 10 разів підвищити продуктивність обробки і приблизно у стільки ж разів зменшити собівартість обробки, а під час виготовлення складних корпусних деталей скоротити кількість технологічних операцій до 2 разів. |
| URI: | https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/38293 |
| Appears in Collections: | Статті (ЗСЖБЖ) |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Новіков Ф. Tezy - Odesa_2025 - грудень (с.130-133).pdf | 392,83 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.