Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/18282
Назва: Формування управлінської звітності на прикладі підприємств готельно-ресторанного комплексу
Інші назви: Формирование управленческой отчётности на примере предприятий гостинично-ресторанного комплекса
Formation of management statement on the example of enterprises of the hotel-restaurant complex
Автори: Волковська Я. В.
Волковская Я. В.
Volkovska I. V.
Теми: управлінська звітність
підприємства готельно-ресторанного комплексу
інформаційна потреба
інформаційна картка
управленческая отчетность
предприятия гостинично-ресторанного комплекса
информационная потребность
информационная карточка
management reporting
enterprises of hotel and restaurant complex
information need
information card
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Волковська Я. В. Формування управлінської звітності на прикладі підприємств готельно-ресторанного комплексу / Я. В. Волковська // Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. – 2017. – №2.
Короткий огляд (реферат): Визначено сутність управлінської звітності. Зазначено основні етапи побудови системи управлінської звітності. Розроблено форми інформаційної картки та зведеної відомості щодо потреби в інформації для прийняття рішень та зазначено, як і коли їх використовувати на прикладі підприємств готельно-ресторанного комплексу. Відзначено вимоги та принципи складання управлінської звітності. Відмічається, що після визначення інформаційних потреб необхідно визначити показники, які можуть бути включені до збалансованої системи показників. Зроблено висновок про необхідність розгляду специфіки підприємства при розробці управлінської звітності.
Определена сущность управленческой отчётности. Отмечены основные этапы построения системы управленческой отчётности. Разработаны формы информационной карточки и сводной ведомости относительно нужды в информации для принятия решений и определено, как и когда их использовать на примере предприятий гостинично-ресторанного комплекса. Отмечены требования и принципы составления управленческой отчётности. Отмечается, что после определения информационных потребностей необходимо определить показатели, которые могут быть включены в сбалансированную систему показателей. Сделан вывод о необходимости рассмотрения специфики предприятия при разработке управленческой отчетности.
The essence of management statement is determined. The main stages of building the management accounting system are outlined. Forms of information card and a summary sheet regarding the need of information for decision-making are developed and it is determined how and when to use them on the example of enterprises of the hotel-restaurant complex. The requirements and principles of compiling management statement were noted. It is noted that after the determination of information needs, it is necessary to identify the indicators that can be included in the Balanced Scorecard. A conclusion is made about necessary of considering of the enterprise specifics when management statement is developing.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18282
Розташовується у зібраннях:Статті (ОБК)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Волковська_стаття_ХДУХТ.pdf383,45 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.