Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/20819
Название: Спеціалізація та концентрація виробництва як фактори забезпечення ефективності діяльності сільськогосподарських підприємств.
Авторы: Божко М. В.
Ключевые слова: спеціалізації
концентрація виробництва
ефективність витрат
оптимальні розміри
продуктивність праці
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Божко М. В. Спеціалізація та концентрація виробництва як фактори забезпечення ефективності діяльності сільськогосподарських підприємств / М. В. Божко // Актуальні проблеми інноваційної економіки : наук. журнал. – 2018.- №3 - С. 36-42.
Краткий осмотр (реферат): Аналізується вплив концентрація та спеціалізації сільськогосподарських підприємств на рівень ефективності виробництва. За результатами аналізу фактичних даних сільськогосподарських підприємств Харківської області було встановлено, що рівень спеціалізації на виробництві продукції рослинництва має позитивний вплив на величину прибутку на 1 га та рівень продуктивності праці. В той же саме час зв’язок з рівнем рентабельності був зворотний. Оцінка впливу розмірів підприємств за площею ріллі дозволила встановити, що в середньому по підприємствам Харківської області максимальну величину прибутку отримували підприємства з площею ріллі 4634 га, а максимальний рівень рентабельності мали підприємства з площею ріллі 3300 га. Робиться висновок, що саме в цих межах рівень ефективності виробництва в середньому буде максимальний для підприємств які спеціалізуються на продукції рослинництва.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/20819
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Божко М.В. apie_2018_r03_06.pdf1,91 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.