Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/20819
Title: Спеціалізація та концентрація виробництва як фактори забезпечення ефективності діяльності сільськогосподарських підприємств.
Authors: Божко М. В.
Keywords: спеціалізації
концентрація виробництва
ефективність витрат
оптимальні розміри
продуктивність праці
Issue Date: 2018
Citation: Божко М. В. Спеціалізація та концентрація виробництва як фактори забезпечення ефективності діяльності сільськогосподарських підприємств / М. В. Божко // Актуальні проблеми інноваційної економіки : наук. журнал. – 2018.- №3 - С. 36-42.
Abstract: Аналізується вплив концентрація та спеціалізації сільськогосподарських підприємств на рівень ефективності виробництва. За результатами аналізу фактичних даних сільськогосподарських підприємств Харківської області було встановлено, що рівень спеціалізації на виробництві продукції рослинництва має позитивний вплив на величину прибутку на 1 га та рівень продуктивності праці. В той же саме час зв’язок з рівнем рентабельності був зворотний. Оцінка впливу розмірів підприємств за площею ріллі дозволила встановити, що в середньому по підприємствам Харківської області максимальну величину прибутку отримували підприємства з площею ріллі 4634 га, а максимальний рівень рентабельності мали підприємства з площею ріллі 3300 га. Робиться висновок, що саме в цих межах рівень ефективності виробництва в середньому буде максимальний для підприємств які спеціалізуються на продукції рослинництва.
URI: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/20819
Appears in Collections:Статті (ЕПОБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Божко М.В. apie_2018_r03_06.pdf1,91 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.