Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21657
Название: Доктрина гібридної війни у сучасній теорії міжнародних відносин
Авторы: Кузь О. М.
Михайличенко Д. Ю.
Ключевые слова: гібридна війна
теорія міжнародних відносин
Дата публикации: 2019
Издательство: ДІСА ПЛЮС
Библиографическое описание: Кузь О. М. Доктрина гібридної війни у сучасній теорії міжнародних відносин / О. М. Кузь, Д. Ю. Михайличенко // Економічинй розвиток і спадщина Семена Кузнеця : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 30-31 трав. 2019 р. : тези допов. – Х.: ДІСА ПЛЮС, 2019. – С. 234–235.
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто розвиток доктрини “гібридної війни” у сучасній теорії міжнародних відносин. Виділено три етапи її формування. На першому, який відноситься до др. пол. ХХ ст. визначення “гібридної війни” використовували для конфліктів, де задіювалися нові засоби ведення бойових дій і враження. На другому, який належить до перелому 1990-х-2000-х рр., “гібридною” визначалася війна, участь якій брали недержавні військові формування, які не підпадали під визначення комбатантів. На третьому, що має актуальність із 2014-му р., формується сучасне розуміння гібридної війни, як конфлікту, де суто військові засоби відіграють допоміжну роль, а цілі досягаються комбінацією інформаційних, політичних та ін. засобів впливу на суспільство противника. Основною ціллю як правило є дезорганізація суспільства і державної влади країни-противника.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21657
Располагается в коллекциях:Статті (МВПНіПФ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Кузь, Михайличенко.pdf262,83 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.