Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21911
Title: | Розміри посівних площ як фактор формування конкурентноспрожності підприємств в сільському господарстві |
Authors: | Шиян Д. В. Божко М. В. |
Keywords: | структура витрат постійні витрати ефективність виробництва конкурентоспроможність виробництва коефіцієнта структури постійних витрат |
Issue Date: | 2018 |
Citation: | Шиян Д. В. Розміри посівних площ як фактор формування конкурентноспрожності підприємств в сільському господарстві / Д. В. Шиян, М. В. Божко // Конкурентоспроможність національної економіки : матеріали ХVІІІ міжнар. науково-практ. конф., 4-5 жовт. 2018 р. : тези допов.– К., 2018. – С. 107-111. |
Abstract: | Розглядатися методичні та практичні аспекти поділу витрат на постійні та змінні. На прикладі сільськогосподарських підприємств Харківської області був використаний графічний метод визначення величини постійних витрат при виробництві пшениці і кукурудзи на зерно. Було встановлено, що величина постійних витрат змінюється в залежності від рівня інтенсивності виробництва. Був зроблений висновок, що у підприємств з найбільшим рівнем витрат на гектар посівної площі величина постійних витрат зменшувалася в порівнянні з підприємствами з меншим рівнем витрат. Даний фактор формує більш високий рівень конкурентоспроможності виробництва. Продовжено авторський підхід до визначення коефіцієнта структури постійних витрат. |
URI: | http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21911 |
Appears in Collections: | Статті (ЕПОБ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Шиян Д.В. Tesi_2018_ost-107-111.pdf | 171,72 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.