Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22307
Назва: Розвиток мовленнєвої компетентності у процесі викладання іноземної мови в закладах вищої освіти
Автори: Бутковська Н. О.
Теми: іноземна мова
комунікативна компетенція
мовленнєва діяльність
уміння
навички
проектна робота
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Бутковська Н. О. Розвиток мовленнєвої компетентності у процесі викладання іноземної мови в закладах вищої освіти / Н. О. Бутковська // Інноваційна педагогіка. Вип. 9, Т 2, Одеса, 2019. – С. 19–22.
Короткий огляд (реферат): У статті описані сучасні тенденції викладання іноземної мови в закладах вищої освіти, які дають можливість по закінченні курсу мати необхідні комунікативні спроможності у сферах професійного та ситуативного спілкування. Це передбачає формування в студентів комунікативних компетентностей (лінгвістичної, соціолінгвістичної і прагматичної) та мовленнєвих навичок на основі вдосконалення чотирьох основоположних умінь (читання, мовлення, аудіювання, письма). Виділяють три етапи розвитку мовленнєвої діяльності із залученням тексту. На першому перед текстовому етапі має місто формування навичок. На другому етапі відбувається вдосконалення навичок. Третій етап розвитку мовного вміння складається з двох підетапів: а) підетап розвитку підготовленої промови на основі однієї теми; б) підетап розвитку непідготовленої мови на міжтематичній основі. Кожен етап характеризується відповідними вправами, які розглядаються в цій статті. На останньому етапі пропонується застосування одної з найсучасніших методик викладання іноземної мови проектної роботи, яка допомагає інтегрувати іноземну мову у власну мережу комунікативної компетенції.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22307
Розташовується у зібраннях:Статті (ПІФП)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття Butkovska N.pdf5,33 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.