Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22550
Назва: Боротьба з контрабандою як один із методів забезпечення митної безпеки держави
Автори: Найденко О. Є.
Рєзнікова Є. С.
Теми: контрабанда
митна безпека
мито
контролюючі органи
митні правила
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Найденко О. Є. Боротьба з контрабандою як один із методів забезпечення митної безпеки держави / О. Є. Найденко, Є. С. Рєзнікова // Modern Economics. – № 17 – 2019. – 258 с. – С. 172–176.
Короткий огляд (реферат): Встановлено, що внаслідок нестабільної економічної та політичної ситуації в країні контрабанда набуває розмірів масового негативного явища та становить реальну загрозу економічним інтересам держави. Це призводить до того, що держава недоотримає значні обсяги грошових коштів, які мали спрямовуватися на фінансування різних сфер соціально-економічного розвитку. Доведено, що митна безпека є важливою складовою економічної безпеки країни, оскільки завдяки митній безпеці держава регулює процеси зовнішньоекономічної діяльності, пов’язані з експортом та імпортом товарів, робіт та послуг, шляхом встановлення ставок мита та застосування тарифних та нетарифних методів регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Досліджено динаміку митних правопорушень, а також проведено аналіз роботи контролюючих органів. Визначено, що така діяльність негативно впливає на суспільну безпеку у разі нелегального перевезення наркотичних засобів, зброї і боєприпасів, психотропних речовин, під час перевезення зброї масового ураження, а також виникає загроза для інтересів культури під час контрабанди культурних цінностей та надбань країни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22550
Розташовується у зібраннях:Статті (МСіФП)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
nаidеnkо.pdf518,59 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.