Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24841
Назва: | Франчайзинг у ресторанному бізнесі: проблеми міжнародної інтеграції України |
Автори: | Ставерська Т. О. Шталь Т. В. Козуб В. О. |
Теми: | франчайзинг ресторанний бізнес сегментація франчайзингових мереж міжнародна інтеграція франшиза ресторанний франчайзинг |
Дата публікації: | 2020 |
Бібліографічний опис: | Ставерська Т. О. Франчайзинг у ресторанному бізнесі: проблеми міжнародної інтеграції України / Т. О. Ставерська, Т. В. Шталь, В. О. Козуб. // Науковий вісник Ужгородського нац-го ун-ту. Сер. «Міжнародні економічні відносини та світове господарство». – Ужгород, 2020. - Вип. 31. – С. 119-126. |
Короткий огляд (реферат): | Інтеграція України у міжнародний бізнес-простір є одним з пріоритетних векторів розвитку держави, при цьому франчайзинг є ефективним інструментом для просування на міжнародні ринки. Система франчайзингу є різновидом партнерства, яка набула значного розвитку у багатьох сферах підприємництва, особливо у ресторанному бізнесі, завдяки можливості запровадження інтеграційно-адаптивних форм бізнесу та бізнес-технологій із одночасним удосконаленням якісних параметрів діяльності, мінімізацією ризиків та витрат. В роботі визначено основні тенденції розвитку франчайзингу в контексті галузевої, географічної та інвестиційної сегментації. Дослідження умов діяльності вітчизняних та міжнародних ресторанних франшиз, що діють на території України, дозволило визначити основні проблеми інтеграції України у міжнародний ресторанний бізнес-простір. Складності міжнародної інтеграції систематизовано на чотирма ознаками: фінансово-економічні, соціально-психологічні, ринкові та правові. Врахування визначених проблем дозволить вітчизняним представникам ресторанного бізнесу активізувати просування на міжнародний ринок. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24841 |
Розташовується у зібраннях: | Статті (МЕМ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ставерська_Шталь_Козуб_УжНУ_№31_2020.pdf | 911,48 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.