Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25866
Название: Формування м’яких навичок у майбутніх менеджерів на заняттях англійської мови в умовах дистанційного навчання
Авторы: Діденко Ж. І.
Ключевые слова: м’які навички
особистісні якості
формування навичок
комунікативні навички
професійні навички
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Діденко Ж. І. Формування м’яких навичок у майбутніх менеджерів на заняттях англійської мови в умовах дистанційного навчання / Ж. І. Діденко // Актуальнi питання гуманiтарних наук. – 2021. – Вип 35. – Т. 2. – С. 266-271.
Краткий осмотр (реферат): У статті були розглянуті різні підходи вітчизняних та іноземних вчених до поняття м’яки навички. Метою даного дослідження було розглянути поняття м’яки навички («soft skills») та скласти приклади вправ для формування м’яких навички («soft skills») у студентів з спеціальності менеджмент в умовах дистанційного навчання. Проаналізував теоретичні та статистичні данні як вчених, так і громадських організацій, було сформульоване поняття м’яких навичок. Отже, м’яки навички це - вміння людини, які сприяють міжособистісному спілкуванню, проявляти особистісні якості та об’єднують професійні навички, наприклад, працювати в команді, лідерство, успішна взаємодія з клієнтами та інш. Зроблена класифікація м’яких навичок на основі характеристик їх основних якостей необхідних для майбутніх фахівців в сфері менеджменту. Було виділено три групи навичок, які відповідають задачам, вирішуваних за допомогою навичок. Перша група - комунікативні навички, співвідноситься з виконання задач, спрямованих на взаємодію з іншими людьми. Друга група – особистісні навички, пов’язана з управлінням особистісних якостей. Третя група - професіональні навички, співвідноситься з виконання професіональних задач. Звернено увагу, що під час дістанційного навчання необхідно активізувати формування та розвиток м’яких навичок у студентів за допомогою різних форм і методів на заняттях англійської мови, тому що у молодих людей зменшується час реального спілкування та збільшується віртуальне. Було наведено приклади ефективних вправ для формування м’яких навичок у студентів в умовах дистанційного навчання. Вважається, що поданий у статті матеріал приверне увагу науковців, викладачів до розвитку понять м’яки навички, для створення більш обґрунтованої їх теоретичної класифікації та приведуть до масштабного впровадження в навчальні плани і навчальні програми дисциплін необхідних компонентів для розвитку у студентів навичок майбутніх успішних та конкурентноспроможніх фахівців.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25866
Располагается в коллекциях:Статті (ПІФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Діденко, стаття.pdf436,04 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.