Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26882
Назва: Аналіз теоретичних підходів до визначення сутності зовнішнього середовища міжнародного бізнесу підприємства
Автори: Шталь Т. В.
Бунчикова Т. С.
Теми: міжнародний бізнес
зовнішнє середовище
аналіз
критерії
узагальнення
підприємство
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Шталь Т. В. Аналіз теоретичних підходів до визначення сутності зовнішнього середовища міжнародного бізнесу підприємства / Т. В. Шталь, Т. С. Бунчикова // Економіка і суспільство. – 2021. – № 31.
Короткий огляд (реферат): Cтаття присвячена обґрунтуванню доцільності та нагальної необхідності дослідження зовнішнього середовища суб’єктів господарювання в умовах сучасних докорінних змін у світовій економічній системі. Досліджуючи підприємство як відкриту систему, яка функціонує в умовах турбулентності світових ринків, доцільно виокремлювати його зовнішнє та внутрішнє середовище. При цьому не можна спрощено розглядати їх як за змістом, так і за с структурою. В економічній літературі існує значна кількість наукових визначень щодо сутності поняття «зовнішнє середовище», однак єдиного підходу до тлумачення даної дефініції, на думку авторів, не існує. Даний факт і обумовлює доцільність поглибленого дослідження наукових напрацювань у даному аспекті. В статті авторами проведений критеріальний аналіз існуючих визначень сутності зовнішнього середовища функціонування підприємства, виокремлено та запропоновано підходи до структурування наукових поглядів та надано власне його трактування для поглибленого виявлення його характерних особливостей у сфері міжнародного бізнесу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26882
Розташовується у зібраннях:Статті (МЕМ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шталь, Бунчикова_стаття.pdf206,27 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.