Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27610
Назва: Формування профілю викладача закладу вищої освіти в Україні та країнах ЄС
Автори: Борова Т. А.
Петренко В. О.
Карталія Дарія Міле
Теми: викладач закладу вищої освіти
профіль
профіль викладача закладу вищої освіти
компетентність викладача закладу вищої освіти
професійна діяльність викладача закладу вищої освіти
вимоги до викладача закладу вищої освіти в країнах ЄС
підготовка викладача закладу вищої освіти
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Борова Т. А. Формування профілю викладача закладу вищої освіти в Україні та країнах ЄС / Т. А. Борова, В. О. Петренко, Карталія Дарія Міле // Перспективи та інновації науки (Серія «Педагогіка», Серія «Психологія», Серія «Медицина»), 2022. – №1 (6). – С.63-74.
Короткий огляд (реферат): Модернізація Європейського простору вищої освіти передбачає інтеграцію закладів вищої освіти України у світовий освітній простір, що обумовлює перегляд вимог до викладачів згаданих закладів. Європейські ініціативи в галузі освіти окреслюють сучасний профіль європейського викладача, що спрямований на опанування необхідними компетентностями. Аналіз вимог до посади викладача ЗВО у вітчизняних ЗВО та на Європейському просторі вищої освіти свідчить, що однією з головних вимог є отримання ступені магістра, проте спостерігається спрямованість на подальше навчання на здобуття наукового ступеня. Слід також відмітити національний підхід до кваліфікаційних вимоги щодо посади викладача ЗВО та формування професійного профілю викладача ЗВО, що фокусується на підвищення якості підготовки викладачів ЗВО.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27610
Розташовується у зібраннях:Статті (ПІФП)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття_1.pdf505,98 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.