Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30630
Назва: Формування інклюзивної комунікації в системі вищої освіти
Автори: Сухенко В. Г.
Теми: інклюзія
інклюзивний простір
організація інклюзивного навчання
інклюзивна комунікація
спілкування
особливі освітні потреби
заклад вищої освіти
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Сухенко В. Г. Формування інклюзивної комунікації в системі вищої освіти / В. Г. Сухенко // Імідж сучасного педагога. - 2023. - №6(213). - С. 76-81.
Короткий огляд (реферат): Досліджено проблему організації інклюзивного навчання в системі вищої освіти. Закцентовано увагу на комунікації в інклюзивному просторі як одному з важливих чинників розвитку та навчання осіб з особливими освітніми потребами. Визначено поняття «інклюзивна комунікація». Доведено важливість формування інклюзивної комунікації як показника комунікативної культури та позитивного іміджу закладу. Обґрунтовано необхідність переосмислення методів, прийомів та видів навчальної діяльності, спрямованих на формування комунікації, в інклюзивному просторі закладів вищої освіти. Наголошено на потребі залучати до роботи всіх учасників навчального процесу; формувати єдиний комунікативний простір закладу освіти. Виокремлено основні вектори діяльності науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти в інклюзивному просторі, спрямовані на формування інклюзивної комунікації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30630
Розташовується у зібраннях:Статті (УМПІГ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сухенко В._стаття.pdf371,55 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.