Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30955
Назва: Підвищення ефективності абразивного полірування
Автори: Новіков Ф. В.
Теми: шорсткість обробленої поверхні
шліфування
зерна овалізованої форми
риски-подряпини
процес мікрорізання
пружно-пластичне деформування оброблюваного матеріалу
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Новіков Ф. В. Підвищення ефективності абразивного полірування / Ф. В. Новіков // Нові та нетрадиційні технології в ресурсо- та енергозбереженні : матеріали міжнародної науково-технічної конференції, 6-7 грудня 2023 р. : тези допов. – Одеса: Національний університет «Одеська політехніка», 2023. – С. 246–247.
Короткий огляд (реферат): Розроблено математичну модель визначення параметрів шорсткості обробленої поверхні під час абразивного полірування. Встановлено, що відношення параметрів шорсткості поверхні Rmax/Ra може досягати значення 30 і більше, тоді як під час шліфування воно приймає значення менше 10. Це пов'язано із тим, що під час шліфування у формуванні параметрів шорсткості обробленої поверхні приймає участь значно менше абразивних зерен, ніж під час абразивного полірування. Показано, що для зменшення параметра Ra необхідно застосовувати абразивні зерна овалізованої форми, які виключають утворення глибоких рисок-подряпин на обробленій поверхні. Як встановлено експериментально, під час абразивного полірування зернами овалізованої форми (зернистістю 1/0) параметр Ra може досягати значень, близьких до 0,01 мкм. Також встановлено, що найменших значень параметра Rmax можна досягти в умовах переходу від процесу мікрорізання до процесу пружно-пластичного деформування оброблюваного матеріалу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30955
Розташовується у зібраннях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tezy - Odesa_2023_стр. 246-247 Новіков Ф.В. (1).pdf607,98 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.