Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32967
Title: | Методи оцінки як інструменти стратегічного розвитку діяльності підприємств харчової промисловості |
Authors: | Другова О. С. |
Keywords: | методи стратегічний розвиток промисловість оцінка економічна додана вартість капітал |
Issue Date: | 2023 |
Citation: | Другова О. С. Методи оцінки як інструменти стратегічного розвитку діяльності підприємств харчової промисловості / О. С. Другова // Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка. – Одеса: Видавничий дім «Гельветика», 2023. – Вип. 18. – С. 80-85. |
Abstract: | У статті досліджуються методи оцінки доданої вартості капіталу та їх роль у стратегічному розвитку підприємств харчової промисловості. Розглядаються сучасні підходи до визначення ефективності використання капіталу на основі доданої вартості, розглядаючи їхню пристосованість для конкретного сектору. Стаття висвітлює значен¬ня оцінки доданої вартості капіталу як ключового інструменту стратегічного управлін¬ня. Обґрунтовано, як ці методи можуть сприяти підвищенню конкурентоспроможності підприємств у харчовій промисловості, забезпечуючи оптимальне використання ресурсів та підтримуючи стійкий розвиток. В статті аналізуються практичні випадки засто¬сування методів оцінки доданої вартості капіталу на підприємствах харчової промисло¬вості, що дозволяє зрозуміти конкретні вигоди та виклики, пов'язані з їх впровадженням. Сформовано вибірку для розрахунку показника EVA, до якою було обрано 16 підприємств різних галузей харчової промисловості. Запропоновано шляхи оптимізації використання капіталу в харчовій промисловості для досягнення стабільного та стійкого розвитку. |
URI: | http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/32967 |
Appears in Collections: | Статті (МБА) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Другова О.С. Методи оцінки як інструменти стратегічного розвитку діяльності підприємств харчової промисловості.pdf | 547,38 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.