Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33002
Назва: Психологічні фактори прокрастинації у студентів
Автори: Ушакова І.
Ляшенко Б.
Махоніна А.
Теми: прокрастинація
академічна прокрастинація
перфекціонізм
тривожність
копінг-стратегії
психологічні фактори
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Ушакова І. Психологічні фактори прокрастинації у студентів / І. Ушакова, Б. Ляшенко, А. Махоніна // Exploring the digital landscape: interdisciplinary perspectives : Monograph. - Katowice: The University of Technology in Katowice Press, 2024. - Р. 305-320.
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена розгляду актуального на сьогодні питання прокрастинації та психологічних факторів, які її визначають. Визначено прокрастинацію як схильність до відкладання важливих та складних, неприємних справ та прийняття рішень «на потім». Показано її відмінності від ліні та відпочинку. Виявлено основні причини (фактори) прокрастинації: внутрішні та зовнішні, перманентні та ситуативні, мотиваційні, емоційні, поведінкові, психофізіологічні та часові. Наведено результати емпіричного дослідження зв’язку прокрастинації з перфекціонізмом, тривожністю та копінг-стратегіями. Констатовано, що вони можуть виступати як позитивні та негативні фактори відтермінування дій. Надано первинні рекомендації стосовно попередження та корекції прокрастинації у студентів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/33002
Розташовується у зібраннях:Монографії (ПС)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ушакова, Ляшенко, Махоніна - монографія.pdf675,22 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.