Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30855
Назва: Підвищення екологічності обертових цементних печей за рахунок використання периклазошпінельних вогнетривів
Автори: Борисенко О. М.
Логвінков С. М.
Шабанова Г. М.
Іщенко А. М.
Ареф`єв В. О.
Теми: периклазошпінельні вогнетриви
обертова піч
термостійкість
шпінельні фази
механізми адаптації
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Борисенко О. М. Підвищення екологічності обертових цементних печей за рахунок використання периклазошпінельних вогнетривів / О. М. Борисенко, С. М. Логвінков, Г. М. Шабанова та ін. // Екологічна безпека: проблеми і шляхи вирішення: зб. наук. статей XІХ Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 вересня 2023 р. – Харків: УКРНДІЕП, 2023. – С. 54 – 58. (укр. мова)
Короткий огляд (реферат): Цемент – один з найбільш використовуваних будівельних матеріалів в світі, знаходячи своє застосування у виробництві бетону, залізобетону, будівельних розчинів, а також в азбестоцементній, нафтовидобувній та інших галузях промисловості. Для підвищення експлуатаційних характеристик периклазошпінельних вогнетривів авторами визначено основні положення концепції підвищення термостійкості периклазошпінельних матеріалів, які включають як відомі механізми поглинання надлишку енергії тріщинами, що розвивається в результаті термоудару (зокрема, ефект гетерофазності та створення мікротріщинуватої структури за рахунок відмінності ТКЛР різних фаз), так і нові механізми структурно-фазової адаптації зі збереженням цілісності периклазошпінельних вогнетривів під час експлуатації, що виникає за рахунок введення попередньо отриманих модифікаторів. Використання розроблених периклазошпінельних вогнетривів дає економію: електроенергії до 15 %; скорочення матеріальних затрат за рахунок збільшення строку служби елементів футерівки; за рахунок скорочення ресурсів на технічне обслуговування та збільшення міжремонтних сесій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/30855
Розташовується у зібраннях:Статті (ГРБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Логвінков С.М._ПІДВИЩЕННЯ ЕКОЛОГІЧНОСТІ ОБЕРТОВИХ ЦЕМЕНТНИ.pdf2,5 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.