Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/38060
Title: Компаративний аналіз структури собівартості продукції овочівництва в умовах відкритого та закритого ґрунту
Authors: Леун С. Є.
Лабунська С. В.
Keywords: інформаційно-аналітичний супровід
постійні витрати
змінні витрати
маржинальний аналіз
CVP- аналіз
Issue Date: 2025
Citation: Леун С. Є. Компаративний аналіз структури собівартості продукції овочівництва в умовах відкритого та закритого ґрунту / С. Є. Леун, науковий керівник : С. В. Лабунська // Нові горизонти розвитку бізнесу в умовах сучасних викликів. євроінтеграційні механізми безпечного функціонування і розвитку агроекосистем : матеріали міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених, 7 листопада 2025 р. [Електронний ресурс]. - Харків : Державний біотехнологічний університет, 2025. - С. 186–190.
Abstract: Ефективне управління витратами підприємства базується на сучасних методах формування інформаційно-аналітичного забезпечення висвітлення бізнес-процесів підприємства. Хоча нормативні вимоги до обліку витрат є загальними, економічна природа витрат у овочівництві фундаментально залежить від технології виробництва. В роботі обґрунтовано доцільність вибору різних аналітичних інструментів для управління собівартістю продукції овочівництва на основі компаративного аналізу її структури в умовах відкритого та закритого ґрунту. Проведений аналіз демонструє існування двох протилежних бізнес-моделей. Відкритий ґрунт – це гнучка модель, де фінансовий результат залежить від ефективного управління змінними витратами на гектар та врожайності. Закритий ґрунт – це модель, що вимагає значних інвестицій в інфраструктуру та характеризуються домінуванням постійних витрат, де ключовим завданням є забезпечення обсягу реалізації, достатнього для покриття цих витрат.
URI: https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/38060
Appears in Collections:Статті студентів (ОБК)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.