Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/38222| Title: | Фінансова стійкість як фактор забезпечення конкурентоспроможності аграрних підприємств |
| Authors: | Шиян Д. В. |
| Keywords: | фінансова стійкість ліквідність балансу структура капіталу конкурентоспроможність |
| Issue Date: | 2025 |
| Citation: | Шиян Д. В. Фінансова стійкість як фактор забезпечення конкурентоспроможності аграрних підприємств / Д. В. Шиян // Конкурентоспроможність та інновації: проблеми науки та практики: матеріали ХХ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, 21 листопада 2025 р. - Харків: ФОП Лібуркіна Л. М., 2025. - С. 55-59. |
| Abstract: | Підкреслюється, що в сучасних умовах розвитку національної економіки, супроводжуються макроекономічною нестабільністю, інфляційним тиском, обмеженим доступом до фінансування та наслідками повномасштабного військового вторгнення, фінансова стійкість набуває критичного значення для забезпечення довготривалої конкурентоспроможності аграрних підприємств України. Аграрний сектор, з огляду на його ресурсну інтенсивність, сезонність виробництва та залежність від зовнішніх ринків, потребує стабільного фінансового середовища для реалізації виробничого потенціалу, оновлення технічного парку, інноваційного розвитку та підтримання соціальної. Робиться висновок, що що підприємства з типом фінансової стійкості «1» демонструють найкращі результати, маючи високі коефіцієнти ліквідності та фінансової стабільності, що забезпечує їм високу здатність до покриття своїх зобов’язань і збереження фінансової стійкості в умовах змінного економічного середовища. |
| URI: | https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/38222 |
| Appears in Collections: | Статті (М) |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Шиян Д. В. Фінансова стійкість як фактор забезпечення конкурентоспроможності аграрних підприємств.pdf | 674,32 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.