Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24841
Title: Франчайзинг у ресторанному бізнесі: проблеми міжнародної інтеграції України
Authors: Ставерська Т. О.
Шталь Т. В.
Козуб В. О.
Keywords: франчайзинг
ресторанний бізнес
сегментація франчайзингових мереж
міжнародна інтеграція
франшиза
ресторанний франчайзинг
Issue Date: 2020
Citation: Ставерська Т. О. Франчайзинг у ресторанному бізнесі: проблеми міжнародної інтеграції України / Т. О. Ставерська, Т. В. Шталь, В. О. Козуб. // Науковий вісник Ужгородського нац-го ун-ту. Сер. «Міжнародні економічні відносини та світове господарство». – Ужгород, 2020. - Вип. 31. – С. 119-126.
Abstract: Інтеграція України у міжнародний бізнес-простір є одним з пріоритетних векторів розвитку держави, при цьому франчайзинг є ефективним інструментом для просування на міжнародні ринки. Система франчайзингу є різновидом партнерства, яка набула значного розвитку у багатьох сферах підприємництва, особливо у ресторанному бізнесі, завдяки можливості запровадження інтеграційно-адаптивних форм бізнесу та бізнес-технологій із одночасним удосконаленням якісних параметрів діяльності, мінімізацією ризиків та витрат. В роботі визначено основні тенденції розвитку франчайзингу в контексті галузевої, географічної та інвестиційної сегментації. Дослідження умов діяльності вітчизняних та міжнародних ресторанних франшиз, що діють на території України, дозволило визначити основні проблеми інтеграції України у міжнародний ресторанний бізнес-простір. Складності міжнародної інтеграції систематизовано на чотирма ознаками: фінансово-економічні, соціально-психологічні, ринкові та правові. Врахування визначених проблем дозволить вітчизняним представникам ресторанного бізнесу активізувати просування на міжнародний ринок.
URI: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24841
Appears in Collections:Статті (МЕМ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ставерська_Шталь_Козуб_УжНУ_№31_2020.pdf911,48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.