Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/20820| Title: | Фактори формування ефективності виробництва в скотарстві. |
| Authors: | Шиян Д. В. |
| Keywords: | ефективність продуктивність тварин інтенсивність рентабельність прибутковість виробництва |
| Issue Date: | 2018 |
| Citation: | Шиян Д. В. Фактори формування ефективності виробництва в скотарстві / Д. В. Шиян // Вісник ХНАУ ім. В.В. Докучаєва. Серія „Економічні науки”. – Х., 2018. - № 2. – С. 20-29. |
| Abstract: | У статті розглядаються проблеми формування ефективності виробництва в скотарстві. На підставі аналізу даних сільськогосподарських підприємств Харківської області робиться висновок про наявність системної збитковості в галузі м’ясного скотарства. Рівень збитковості відмічався як у підприємств з низькою, так і високою продуктивністю тварин. В молочному скотарстві має місце чітка залежність отриманих фінансових результатів з рівнем продуктивності корів. Найбільшу величину прибутку отримували підприємства де продуктивність корів була найбільшою. Рівень рентабельності мав нелінійну залежність з величиною витрат на одну голову. Робиться висновок, що в молочному скотарстві існуючи економічний механізм дозоляє створювати привабливі умови для інноваційного розвитку галузі. |
| URI: | http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/20820 |
| Appears in Collections: | Статті (ЕПОБ) |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Статья Шиян Д.В. Vkhnau_ekon_2018_2_5.pdf | 827,65 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.