Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/37682
Title: Дослідження впливу пюре гарбуза на якість борошняних виробів
Authors: Крамаренко Д. П.
Черевична Н. І.
Гіренко Н. І.
Keywords: борошняні вироби
гарбузове пюре
функціональні інгредієнти
пористість
вологість
кислотність
питомий об 'єм
органолептичні показники
хлібобулочні вироби
харчова цінність
оздоровче харчування
технологія випічки
Issue Date: 2025
Citation: Крамаренко Д. П. Дослідження впливу пюре гарбуза на якість борошняних виробів / Д. П. Крамаренко, Н. І. Черевична, Н. І. Гіренко // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки». - 2025. – Вип. 1. – С. 11-16.
Abstract: Стаття присвячена дослідженню впливу пюре гарбуза на якість борошняних виробів, зокрема булочок. Актуальність дослідження зумовлена зростаючим попитом на функціональні продукти харчування та необхідністю розширення асортименту хлібобулочних виробів з підвищеною харчовою цінністю. У роботі розглянуто сучасні тенденції у використанні рослинних інгредієнтів для збагачення хлібобулочних виробів. Особлива увага приділена гарбузу як перспективній сировині, багатій на пектин, β-каротин, вітаміни та мікроелементи.
URI: https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/37682
Appears in Collections:Статті (ГРБКТ)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.